MESLEKİ GELİŞİM VE DENEYİM PROGRAMI (1. DÜZEY)

Ankara Psikoloji Staj ve Psikolog Mesleki Gelişim Programı
Konya Psikoloji Staj ve Psikolog Mesleki Gelişim Programı

Psikolog - Psikolojik Danışmanlık Mesleki Gelişim ve Deneyim Programı (1. DÜZEY)

Psikoloji alanında kendini geliştirmek ve profesyonel deneyim kazanmak isteyen öğrenciler için hazırlanmış bu staj programı, akademik bilginizi pratiğe dökmenize ve mesleki becerilerinizi güçlendirmenize olanak tanır. Program kapsamında, teorik bilginizi derinleştirirken uygulamalı çalışmalarla psikoloji alanında sağlam bir temel oluşturabilirsiniz.

 

Programı İçeriği:

1. Atölye Çalışması: Terapilerde ilk seans, farklı yaş gruplarından danışanlarla (çocuk, ergen ve yetişkin) nasıl ilk görüşme yapılacağı, seans takibi, iletişim becerileri ve psikolojik değerlendirme tekniklerini öğrenme.

2. Etik ve Mesleki Sınırlar Üzerine Çalışmalar: Stajyerlere etik ilkeleri öğreten vaka analizleri yaptırma.“Bu durumda ne yapardınız?” gibi etik ikilemler üzerine grup tartışmaları düzenleme. Mahremiyet, sınır koyma, transference (aktarım) gibi konular üzerine çalışmalar yapma. Stajyere, profesyonel etik standartlar hakkında genel bilgi kazandırılarak gizlilik, etik sorunlarla başa çıkma ve profesyonel sınırları koruma konularında rehberlik sağlanır. Aynı zamanda terapi odasında uzmanlaşmaya yönelik becerilerin kazanılması hedeflenmektedir.

3. Vaka Analizi: Stajyerlerin “Klinik Süreç Takip Formu” hazırlamaları ve bir vaka üzerinde gözlem yaparak analiz yazıp ve sunmaları beklenir. Bu süreçte, vakaları değerlendirme, uygun psikolojik teorilerle ilişkilendirme ve çözüm önerileri geliştirme becerilerinin kazanılması amaçlanmaktadır.

4. Psikolojik Testleri ve Ölçekleri Değerlendirme: Belli testleri ve ölçekleri (MMPI, Beck Depresyon Ölçeği vb.) kullanma ve yorumlama çalışmaları

5. Danışan Ön Görüşmeleri için Hazırlık: Gerçek danışan görüşmelerine yardımcı olmak için literatür taraması yapmak.

6. Psiko-eğitim Materyalleri Geliştirmek: Kaygı yönetimi, stres azaltma gibi konularda broşür veya kılavuzlar hazırlamak.

7. Geribildirim ve Öz Değerlendirme: Stajyerin kendi gelişimi üzerine düşünmesi ve sürekli öz değerlendirme yapması teşvik edilir. Kendini tanıması ve gelişim alanlarını belirlemesi, profesyonel becerilerini geliştirmesine katkı sağlar.

8. Uygun Görülen Stajyerler İçin Kurumsal Projelere Dahil Olma İmkanı: Tüm süreçleri başarıyla tamamlayan stajyerler, kurum bünyesinde yürütülen araştırma, psikolojik danışmanlık, sosyal sorumluluk ve eğitim projelerine dahil olarak mesleki deneyimlerini ileri seviyeye taşıma fırsatı elde ederler. Bu projelerde ekip çalışmasına katılarak profesyonel işleyişi gözlemleme, uygulama becerilerini geliştirme ve uzmanlardan rehberlik alma imkanı bulurlar. Böylece, teorik bilgilerini pratikte nasıl kullanacaklarını deneyimleyerek kariyerlerine sağlam bir temel oluştururlar.

 

Programda Neler Öğrenilir?

Stajyerlerimiz, bir merkezin işleyişine dair gözlem ve analiz yaparak genel bir bakış kazanıp danışan karşılama, telefon ile bilgilendirme, ödeme süreçleri gibi konuların yanı sıra etik ve yasal prosedürler hakkında bilgi edinirler. Ayrıca, staj süresi boyunca merkezimizde uygulanan danışmanlık teknikleri üzerine uzmanlarımız tarafından belirli aralıklarla eğitim alırlar. Bununla birlikte, psikolojik testler ve değerlendirme süreçleri hakkında bilgi edinip uygulama deneyimi kazanır, vaka tartışmaları ve süpervizyon çalışmaları ile teorik bilgilerini pekiştirirler. Raporlama, dosyalama ve kurumsal iletişim süreçlerini öğrenirken sosyal medya ve bilgilendirme çalışmalarına da katkı sağlarlar. Acil durum protokolleri ve kriz müdahalesi konusunda temel bilgi edinerek multidisipliner iş birliği süreçlerini gözlemler, seminer ve çalıştaylarla mesleki gelişimlerine katkı sunarlar.

Programa Katılabilecekler:

Psikoloji Bölümünden lisans seviyesinde mezun olanlar ile bu bölümlerin 3. ve 4. Sınıf öğrencileri.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden lisans seviyesinde mezun olanlar ile bu bölümlerin 3. ve 4. Sınıf öğrencileri.

 

Program 6 hafta süresince, haftada iki gün (isteği bağlı olarak seçilebilir) gerçekleştirilecektir.

Not: Programın ücreti: 6.000

 

Program Başvuru: 

Başvuru için tıklayınız.

  • Uygun görülen başvurulara en kısa sürede dönüş yapılmakta ve kesin kayıt için davet edilmektedir.

Detaylı Bilgi - İletişim:  0 (532) 669 67 80

 

* Ankara Psikoloji Staj Programı, Psikolog Staj Programı

* Konya Psikoloji Staj Programı, Psikolog Staj Programı

*Antalya Psikoloji Staj Programı, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Staj Programı

 

Optimum Psikoloji Danışmanlık ve Eğitim A.Ş.

 

MESLEKİ GELİŞİM VE DENEYİM PROGRAMI (2. DÜZEY)

PROGRAM TARİHLERİ :

Program açıldığında buradan duyurulacak

 

PROGRAM İÇERİĞİ

  • 3 ay boyunca en az 4 danışan ile yürütülecek psikolojik danışmanlık uygulama süreci; birebir süpervizyon ve grup süpervizyonları ile desteklenecektir.
    (Süpervizyonlar haftada 1 yürütülecektir.)
  • Çift ve Aile Terapisi Eğitimi  (Klinik Psikolog Fatih UĞUR)

 

Programa Katılabilecekler:

Optimum Psikoloji Uygulamalı Psikolog- Psikolojik Danışman Mesleki Gelişim ve Deneyim Programı 1 Düzeyi tamamlayanlar başvuru yapabilirler.

 

Programı 12 hafta sürecektir.

 

Not: Kontenjan 10 kişi ile sınırlıdır. Program sonunda belge alabilmek için %80 katılım zorunluluğu vardır.

MESLEKİ GELİŞİM VE DENEYİM PROGRAMIMIZ ÜCRETLİ BİR PROGRAMDIR

 

Başvuru: 

Başvuru için tıklayınız.

  • Uygun görülen başvurulara en kısa sürede dönüş yapılmakta ve staj programı için görüşmeye davet edilmektedir.
  • Herhangi bir şubemizde staj yapmış olanların iş başvuruları öncelikli olarak değerlendirilmektedir.

Detaylı Bilgi - İletişim:  0 (532) 669 67 80

 

* Ankara Psikoloji Staj Programı, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Staj Programı 2. Düzey

Optimum Psikoloji Danışmanlık ve Eğitim A.Ş.

 

DİKKAT EKSİKLİĞİ NEDİR? DİKKAT TESTİ VE DİKKAT TERAPİSİ

Dikkat; yaşamsal, sosyal, akademik iş ve rutinlerin gerçekleştirilebilmesi ve bilişsel faaliyetlerin düzenlenmesi için …

MUTLU EVLİLİĞİN SIRLARI – Evlilik Sorunları Kader Değildir

‘’Evliliğin yürümesini sağlayan nedir?’’ şüphesiz ki yıllardır süregelen çalışmalarda araştırmacılar …

ÇOCUKLARDA KEKEMELİK NEDİR? NEDENLERİ ve TEDAVİSİ?

Kekemelik nedir? Kekemelik, konuşma sırasında duraklama, tekrarlanan sesler, heceler veya cümleler, dengesiz konuşma …